ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

Фестивалът Electric Orpheus на Вила Юстина се разраства и добавя благородна кауза

Музиканти от Израел, Гърция, Сърбия, Турция, Германия, Дания и България забиват в полите на Родопите

Лятното издание на фестивала за независима музика Electric Orpheus ще се проведе отново на парк-лозе Вила Юстина, този път в цял уикенд, от 21 юни, петък до ранните часове на 23 юни, неделя.

Организаторите на Electric Orpheus отдават заслуженото на календарната година, в която Пловдив е културна столица на Европа и подаряват това фестивално приключение на символична цена. Фестивалната такса за два дни с включен къмпинг е само 4 лева. Това е възможно благодарение на подкрепата от партньорите, като основната заслуга е на ОФ Пловдив 2019 и инициативата Пловдив – европейска столица на културата 2019. Събитието е част от официалната програма.

Музикалното съдържание, запазената марка на фестивала, е отново богато и разнообразно. Рокендрол рифове, психиделика и близкоизточни ладове комбинира един от хедлайнерите, израелската рок четворка Ouzo Bazooka. Представете си Блак Сабат, които се събуждат в двореца на Шехерезада… Гръндж от Атина, сърф-рок от Белград, синт-поп-нойз от София, пост-пънк-поп от Истанбул, електроника от Берлин и Копенхаген, това е само част от това, което ще чуем и видим на живо. Както и в предишни издания програмата е внимателно подбрана и предлага жанрово еклектичен подход с постепенна градация във времето.

Добрите новини не спират дотук. Помислено е и за транспорта от Пловдив до парк-лозе вила Юстина и обратно. Специална фестивална линия ще обслужва феновете с начална спирка паркинга на Тримонциум в Пловдив. Тези, които искат да пропуснат къмпингуването, ще могат да се възползват от ранната сутрешна автобусна линия от парк-лозето и да се приберат в Пловдив. На другия ден могат отново да хванат уредения транспорт и да се завърнат сред природата и програмата на фестивала. Разстоянието е малко, удобствата са налице. По този начин организаторите се надяват не само да привлекат нова публика, но и да покажат красотата и развитието на региона като цяло.

Локацията за фестивала, парк-лозе Вила Юстина вече се наложи като топ дестинация и предлага едновременно природа и удобства. На място ще се предлагат храни и напитки, пазар за музикални сувенири, свободна читалня, размяна на плочи от винил, както и дегустации на български вина, бири, коктейли и гурме кухня.

За да запазят това място възможно най-чисто и приятно, гостите на фестивала са поканени да участват в благородното начинание #БезОтпадъци под мотото: “Да пазим чисто е естествена част от фестивалната култура.” За посетителите на събитието от 21 до 23 юни ще бъдат осигурени чаши за многократна употреба, както и картонени чаши, които ще се събират за рециклиране. Част от предлаганите на място храни ще бъдат в картонени тарелки и с дървени прибори. Отпадъците на къмпингуващите и на гостите на фестивала също ще се събират разделно и ще бъдат предадени за рециклиране. Всички посетители ще бъдат информирани и насърчавани да спазват за правилата за опазване на чистота по време на фестивала.

Партньор на Electric Orpheus в това благородно начинание е платформата за чиста градска среда „Аз, Ти, Пловдив!“ – инициатива на пловдивското сдружение БГ Бъди активен, която работи в четири направления, за да промени отношението на гражданите, организациите и институциите към темата за чистотата и за реализирането на град #БезОтпадъци.

Очакват ни приятни емоции сред природата, прекрасната Вила Юстина и артисти от световната сцена. Подробности и новини около фестивала следете в събитието във Фейсбук и на официалния сайт.

Линкове:

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/427551971000000/

Официален сайт: http://electricorpheus.com/

Промо видео: https://youtu.be/KvVkn7mIeK8

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина